Πτυχιακές εργασίες: Πρόσφατες υποβολές
Αποτελέσματα 61-80 από 218
-
Μορφομετρική ανάλυση φύλλων μερικών βελτιωμένων και ξενικής προελεύσεως ποικιλιών της αμπέλου
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-03-03)Στοιχεία της μορφολογίας ενός φύλλου της αμπέλου, όπως είναι το σχήμα και το μέγεθος του, η μορφή των οδόντων, των κόλπων, και των λοβών, παρέχουν πλήθος πληροφοριών για την ποικιλία της αμπέλου στην οποία ανήκει ένα ... -
Χρήση του φουμαρικού οξέος για τον έλεγχο της μηλογαλακτικής ζύμωσης και τη μελέτη της επίδρασής του στα βασικά ποιοτικά χαρακτηριστικά στο Μοσχοφίλερο
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-10-02)Στην παρούσα πτυχιακή εργασία μελετήθηκε η επίδραση του φουμαρικού οξέος στη μηλογαλακτική ζύμωση σε λευκό οίνο, που έχει προκύψει από την οινοποίηση σταφυλιών της ποικιλίας Μοσχοφίλερο. Το φουμαρικό οξύ, είναι ένα από ... -
Η επίδραση του αρχικού pH στην ζύμωση και τα χαρακτηριστικά του υδρόμελου
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-11)Το υδρόμελο είναι ένα αλκοολούχο ποτό με βασική πρώτη ύλη το μέλι, αυτός είναι και ο λόγος που διαφέρει από τον οίνο, αν και αρκετοί θα έλεγαν ότι γευστικά είναι παρόμοια. Τα συστατικά του είναι μέλι, νερό και μαγιά ... -
Χρήση του φουμαρικού οξέος για τον έλεγχο της μηλογαλακτικής ζύμωσης και μελέτη της επίδρασης του στα βασικά ποιοτικά χαρακτηριστικά στο Αγιωργίτικο
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-10-02)Η κλιματική αλλαγή και η υπερθέρμανση του πλανήτη αποτελούν σημαντικό πλήγμα στην καλλιέργεια της αμπέλου και κατ’ επέκταση για την παραγωγή οίνων σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι χαμηλές συγκεντρώσεις οργανικών οξέων στις ράγες ... -
Κινητικές κατανάλωσης οξυγόνου παρουσία αντιοξειδωτικών σε οίνο της ποικιλίας Ρωμέικο
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-10)Στην παρούσα πτυχιακή εργασία μελετήθηκαν κινητικές κατανάλωσης οξυγόνου σε οίνο της ποικιλίας Ρωμέικο χρησιμοποιώντας διαφορετικά αντιοξειδωτικά. Πιο συγκεκριμένα, σκοπός της μελέτης ήταν να βρεθεί ποιο αντιοξειδωτικό ... -
Σύγκριση μεθόδων ανάλυσης σακχάρων στα γλεύκη οίνων και μπύρας
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-28) -
Χρήση του φουμαρικού οξέος για τον έλεγχο της μηλογαλακτικής ζύμωσης και τη μελέτη της επίδρασής του στα βασικά ποιοτικά χαρακτηριστικά σε ένα ροζέ οίνο
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-10-02)Το φουμαρικό οξύ αποτελεί ένα από τα οργανικά οξέα που βρίσκονται στους οίνους και συναντάται στις ράγες των σταφυλιών. Από το 2021 η χρήση του επιτράπηκε από τον διατροφικό κώδικα «Codex Alimentarius» και τον «Διεθνή ... -
Χρήση του φουμαρικού οξέος για τον έλεγχο της μηλογαλακτικής ζύμωσης και μελέτη της επίδρασής του στα βασικά ποιοτικά χαρακτηριστικά σε οίνο της ποικιλίας Κοτσιφάλι
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-10-04)Στην εν λόγω πτυχιακή εργασία μελετήθηκε η επίδραση του φουμαρικου οξέος στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ελληνικής ερυθρής ποικιλίας Κοτσιφάλι. Συγκεκριμένα, μελετήθηκε η αύξηση της ολικής οξύτητας με τη προσθήκη του ... -
Χρήση του φουμαρικού οξέος για τον έλεγχο της μηλογαλακτικής ζύμωσης και μελέτη της επίδρασής του στα βασικά ποιοτικά χαρακτηριστικά σε οίνο της ποικιλίας Βηλάνα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-10-04)Κατά την πτυχιακή εργασία μελετήθηκαν τα βασικά ποιοτικά χαρακτηριστικά των οίνων της ποικιλίας Βηλάνα, στους οποίους έχουν προστεθεί διαφορετικές ποσότητες φουμαρικού και μηλικού οξέος, καθώς και στα μισά δείγματα είχε ... -
Επίδραση κλιματολογικών χαρακτηριστικών και γεωγραφικής προέλευσης σε οίνους από ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-11-06)Η αξιολόγηση των συνθηκών αμπελοκαλλιέργειας για την ποιότητα του οίνου είναι μια πολύπλοκη και πολυπαραγοντική διαδικασία που απαιτεί την εξέταση διαφόρων παραγόντων, όπως το κλίμα, το έδαφος και οι ανθρώπινες παρεμβάσεις. ... -
Εφαρμογή της μεθόδου ομαδοποίησης δειγμάτων με χρήση πόλων για την οργανοληπτική χαρτογράφηση ενός ευρέως φάσματος αποσταγμάτων στέμφυλων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-25)Οι γρήγορες τεχνικές οργανοληπτικής αξιολόγησης, έκαναν την εμφάνισή τους στο πρόσφατο παρελθόν με μεγαλύτερη εφαρμογή στην εκτίμηση των τροφίμων και ποτών, προσφέροντας μια ολιστική προσέγγιση και εξοικονομώντας πόρους ... -
Η επίδραση των διαφορετικών ειδών ξύλου στη διαδικασία της παλαίωσης και τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των οίνων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-25)Η παλαίωση του κρασιού είναι ένα κρίσιμο στάδιο στην εξέλιξη ενός οίνου και δύναται να περιλαμβάνει τόσο την οξειδωτική όσο και την αναγωγική παλαίωση. Αυτή η διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί με διάφορους τρόπους και ... -
Μελέτη του προφίλ οίνων από Ασύρτικο Σαντορίνης προερχόμενων από διαφορετικές χρονιές
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-11-04)Σημαντική θέση ανάμεσα στις λευκές αυτόχθονες ποικιλίες που καλλιεργούνται στην Ελλάδα κατέχει το Ασύρτικο. Στο ιδιαίτερο terroir της Σαντορίνης από την οποία προέρχεται δίνει οίνους εξαιρετικής ποιότητας, με ισχυρή ... -
Αξιολόγηση της ζύμης Hansienaspora vineae στην οινοποίηση των ποικιλιών Μοσχοφίλερο και Ασύρτικο
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-28)Η Hansienaspora vineae είναι σπάνιο είδος ζύμης που χρησιμοποιείται στην οινοποίηση και φέρει ιδιαίτερο οινολογικό ενδιαφέρον λόγω των αρωματικών ενώσεων που παράγει. Καθώς το ειδος της H. vineae δεν παρουσιάζει υψηλή ... -
Μελέτη της κινητικής ανάπτυξης νέων στελεχών ζυμών του Ελληνικού terroir
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-10-02)Η χρήση διαφορετικών γηγενών στελεχών ζυμομυκήτων και η παραλλακτικότητα της βιολογικής τους απόκρισης σε διαφορετικά περιβάλλοντα ανάπτυξης, αποτέλεσε το επίκεντρο της παρούσας μελέτης. Έξι επιλεγμένα προς μελέτη στελέχη ... -
Επιρροή των Social Media στην αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών οίνου. Έρευνα στα ελληνικά οινοποιεία
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-10-05)Το Μάρκετινγκ παίζει έναν από τους σημαντικότερους ρόλους σε μια επιχείρηση, αφού με τη βοήθεια του οι εταιρίες είναι σε θέση να προωθηθούν και να διαφημίσουν τα προϊόντα τους. Η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας, οδήγησε ... -
Ανιχνευτές στην HPLC. Εφαρμογές στις αναλύσεις του οίνου
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-29)Τα τελευταία χρόνια οι αναφορές της υγρής χρωματογραφίας (liquid chromatography) έχουν αυξηθεί, εφόσον το φάσμα των εφαρμογών της είναι αρκετά ευρύ. Περίπου το 80% των διαδεδομένων χημικών ενώσεων που μελετώνται στον ... -
Η χρήση του Digital Marketing και των Social Media ως εργαλεία για την ανάπτυξη των πωλήσεων οινικών προϊόντων. Μελέτη περίπτωσης ελληνικών επιχειρήσεων.
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-10-05)Η βιομηχανία κρασιού αξιοποιεί το ψηφιακό μάρκετινγκ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προσεγγίσει ένα ευρύτερο κοινό, να αλληλεπιδράσει με τους πελάτες και να αυξήσει τις πωλήσεις. Οι στρατηγικές ψηφιακού μάρκετινγκ, ... -
Ζύμωση κόκκων καφέ με βακτήρια και ζύμες και αξιολόγηση των χαρακτηριστικών του παραγόμενου ροφήματος καφέ
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07)Ο καφές είναι εδώ και πολλά χρόνια πρωταγωνιστής στις ζωές των περισσότερων ανθρώπων. Κατέχει σημαντικές θέσεις στην οικονομία και στην πολιτισμική κληρονομιά πολλών χωρών και δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι αποτελεί ... -
Τεχνητή παλαίωση Ζιβανίας με χρήση παλλόμενων ηλεκτρικών πεδίων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07-17)Η παλαίωση στα ποτά προσδίδει ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα, και αναλόγως των διαδικασιών προς την υλοποίηση της, το απόσταγμα αποκτά την δική του προσωπικότητα. Λόγω της ιδιαιτερότητας των παλαιωμένων αποσταγμάτων, υπάρχουν ...